tiistai 15. syyskuuta 2015

Syksyn puuhommeleita

Elikkäs nyt olemme siis alkusyksystä tehneet aika paljon puu- ja pintakäsittelyhommia; Olemme siis työstäneet edelleen tietysti meiltä tilattuja infokioskeja, ja me ryhmämme kans olemme keskittyneet lähinnä nyt kioskien tolppiin ja kiinnityspalikoihin näiden kylteille.. Toinen ryhmä on sitten tällävälin ahertanut loppukioskien kanssa.. Sitten ollaan duunattu kioskien lisäksi vielä paistinlasta, ja nyt pitäis tehdä myös kaikenlaisia pikku puulastoja vielä lisää, kun tämmöisiä tarvitaan sitten tulevissa savitöissä mikäli oikein käsitin.. Ainii ja sitten askartelin vielä suorakulmaviivaimen kun on semmoisellekkin hieman käyttöä. :) Semmottii.. Ja ohessa vielä vähän kuveja ja lyhyt tarina lastan synnystä..


Eli paistinlastan duunauksen aloitin sopivan kokoisen koivulankun etsimisellä, koivun tunnistin sitten pienien alkuvaikeuksien jälkeen (kun ei ollut pintakaarnaa) lopulta huomattavasti muita puulajeja, kuten kuusta ja mäntyä vaaleammasta väristä jne.. Sitten vannesahalla sopivan kokoinen pätkä valitusta lankusta ja sahailtuun pätkään piirrettiin lastamuotin ääriviivat. Sitten sahailitiin vannesahalla lisää...

... Kunnes jäljelle jää jo hieman paistinlastaa etäisesti muistuttava kappale...








... Jonkajälkeen siirrytään hiomaan reunanauha hiomakoneella (miten nyt kirjoitetaankaan).. TZIIIIU TZIIIIIU! tää on hauskaa ku heinänteko kesäilloissa, joskus vihasin hiomista mutta nykyään puunhiominen on parasta mitä tiedän. : )






... Sittenkun lopputulos alkaa muistuttamaan sopivasti paistinlastaa, niin pitää lopettaa vaikka hiomista voisi jatkaa auringonsammumiseen saakka...







 ... Ei muuten tarvinnutkaan kun sitten lasta kasteltiin vielä kevyesti vedellä ja tämänjälkeen 20-30min kuivuminen, sitten vielä kevyt hionta hienolla hiekkapaperilla jotta kastelun ja kuivumisen uudelleen nostattamat puunkarvat saatiin lastasta pois.. Kukapa nyt haluaisi karvaisella paistinlastalla paistaa :Dd Sitten lopuksi siveltiin vielä jotain öljyä pintaan (pellavaöljyäkö tuo nyt oli) ja isoimmat följyt pyyhittiin paperilla pois.. tämänjälkeen kuivuminen ja paistinlasta on täten valmiina kaikenlaisiin ruuanlaittohommeleihin.. (y)


Infokioskien kylttien tolpat sekä pidikkeet...

 Vannesahalla sahatut urat kylttien tolpissa, joiden väliin sitten infokioskien kyltit olisi tarkoitus kätevästä sujahtaa paikoilleen..

 ... Ja samat kappaleet maalattuina. Ennen lopullista sinistä väriä vedettiin tietysti valkoinen pohjamaali. Myös kuvassa näkyviä maalausalustoja viime viikolla väsäilimme, eli paljon oli porailua ja ruuvailua.                                                                          






Toinen ryhmä on työstänyt samaan aikaan kioskien kehikkoa, päällilevyjä jne ja tällä hetkellä maalaus vissiin menossa.. Kuvia tulossa vielä kioskeista lisää, kun ovat valmiita. Alapuolella vielä muutama kuva viivaimesta..






Tää on tää värkkäämäni suorakulmaviivain.. Huomaa hieeno
upotus!
..Ja toiselta pualelta.. Vähän tuli polttokynälläkin leikittyä. :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti